COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
21
SEP


Kan man springa runt Eskilstuna två gånger på mindre än en halvtimme?
Svar i morgon!

2023-09-15 - Intresset för den andra upplagan av KfS Eskilstuna Runt har ökat med drygt 50 procent mot fjolårets premiär. Men klarar någon att springa den flacka milbanan på mindre än en halvtimme?

Löparsverige har haft svårt att rulla igång efter pandemin med lägre anmälningssiffror över hela riket. Men i sommar har det börjat ljusna och det gäller även i Sörmland, där det är drygt 50 procent fler anmälda till KfS Eskilstuna Runt mot fjolårets premiärupplaga.

Den vanns av evigt unge Eskilstunabon, Adhanom Abraha som besegrade hälften så gamla stjärnlöpare från hela Sverige. Han var så när att ta sig under halvtimmen på de två varven genom hjärtat av Smestan. Segertiden på milloppet skrevs till 30:01. I år hotas det resultatet av Efrem Brhane, som har tagit SM-medaljer på 800, 1500 meter och 3000 hinder. Västeråslöparen visade storform när han vann Sommarspelen på Stadion i Stockholm över 5000 meter för två veckor sen.

Brhane utmanas av landslagslöparen John Foitzik, Spårvägen, som värmde upp med att vinna Skärblackaloppet så sent som på onsdagen. Men se upp för Andreas Jansson från Oxelösund, men tävlandes för Hässelby SK med en glansrik juniorkarriär fylld med 17 SM-medaljer. Andreas har sprungit 10 000 meter just under den mytiska 30-vallen.

Hemmalöparna Pernilla Elmgren, med flertalet Topp-10-placeringar på SM, från arrangerande Ärla, är favorit till att vinna segerpriset på 7000 kronor på damsidan.

Familjeaktiviteter hela dagen

Kalaset i Stadsparken inleds redan klockan 11 med cirkusskola, ansiktsmålning och matkamp. Knattarna springer ett varv i parken knattelopp klockan 13.30. Aktiviteterna fortsätter hela eftermiddagen fram till vuxenloppens start kl 15. Så vid halvfyrasnåret får vi svar på om det går att runda Eskilstuna över två varv på mindre än en halvtimme.